Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 70 23 60 61
Forsiden / Projekter / Arkiv / Vejle - Klimaprojekt Østbyen / Indvielse af Tommy Troelsens Park

Indvielse af Tommy Troelsens Park

Opdateringer 2

BYGGEPERIODE

Marts 2018 - Sommer 2022

Tommy Troelsens Park: En rekreativ perle og et kloakteknisk anlæg i ét

Vejle Spildevands bestyrelsesformand Niels Clemmensen sagde bl.a., at det er et perfekt eksempel på, hvordan vi i fællesskab kan tilføje merværdi til et klimaprojekt. Området er gået fra at være en almindelig fodboldbane til et sprudlende udendørs aktivitetscentrum, der også forebygger oversvømmelser som en parkeringsplads for vandet. En rekreativ perle og et kloakteknisk anlæg i ét – det er win win.

Boldbanen er en del af vores omfattende klimaprojekt i Østbyen, hvor vi arbejder på at løse problemerne med oversvømmelser ved Rødkildevej og Østby-parken. Vores opgave var bl.a. at finde vandparkeringspladser, så vi kan styre vandet og undgå oversvømmelser.

Boldbanen er en af disse vandparkeringspladser – og faktisk er der tre bassiner på boldbanen. Under området har vi etableret nye store rør, der fører vandet fra hele oplandet ned til fjorden. Når disse rør ikke længere kan følge med, vil vandet strømme ud først i det asfalterede bassin (multibanen) og derefter i de to øvrige (pulsbanen og græsbanen). Vandet vil forsvinde tilbage i rørene, når der igen er plads.

Snoren blev klippet af Vejle Spildevands bestyrelses formand Niels Clemmensen, Tommy Troelsens enke Jonna Troelsens og formand for Natur- og Miljøudvalget Karl Erik Lund.

Tommy Troelsens familie var glade og stolte over navnet til parken.

Det er ingen nem opgave at klimasikre og skabe et lækkert rekreativt område her, fordi området er et knudepunkt for trafikken i Vejle. Arbejdsforholdene har været vanskelige og stillet store krav, men alle samarbejdspartnere har kastet sig ind i projektet med en positiv og løsningsorienteret tilgang.

Mange tak for det – det gælder både Vejle Kommune, brugere af anlægget, rådgivere på projektet Envidan, Labland og Niras, entreprenørfirmaet Nørgaard og naturligvis alle de involverede fra vores egen organisation Vejle Spildevand.

Opdatering 05. september 2022
Indvielse af Klimaprojekt Østbyen
Læs opdatering

BYGGEPERIODE

Marts 2018 - Sommer 2022
PROJEKTLEDER
Billede af Gitte Bisgaard
Gitte Bisgaard
Civilingeniør

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk