Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 70 23 60 61
Forsiden / Projekter / Oversigtskort - aktuelle projekter / Bedre Badevand - ny lagertank og pumpestation

Bedre Badevand - ny lagertank og pumpestation

BYGGEPERIODE

Foråret 2023 - 2024

Lagertank til spildevand og ny pumpestation

På Vejle Renseanlæg kommer der til at myldre med gravemaskiner og entreprenører med sikkerhedshjelme og gule veste, fordi der skal bygges nye lagertanke til spildevand og en ny pumpestation ved Toldbodvej. 

Lagertanken, der øger renseanlæggets lagerkapacitet fra 2.600 til 7.600 kubikmeter, skal opbevare spildevand, når der er ekstra pres på kloaksystemet fx ved massive regnskyl. Tanken bliver overdækket, så lugtgener minimeres mest muligt.

Etablering af ny lagertank og pumpestation er samtidig sidste del af det 3-årige projekt ”Bedre Badevand”, der bl.a. betyder bedre badevand til badeglade vejlensere, der blev søsat for at reducere antallet af overløb.

Det er Per Aarsleff, der skal opføre den nye lagertank og pumpestationen. Projektet koster 52,5 mio. kr. Det samlede projekt koster ca. 100 mio. kr.

Hvad er projekt Bedre Badevand?

Bedre Badevand er et af de største anlægsprojekter, Vejle Spildevand nogensinde har sat i værk. Vi reducerer antallet af overløb til den indre del af Vejle Fjord til et absolut minimum, og resultatet er bedre badevand til vejlenserne.

Bedre Badevand er en hurtig indsats, hvor vi i løbet af tre år gennemfører markante forbedringer på Vejle renseanlæg og kloaksystemet – til glæde for mennesker og natur. 

Bedre Badevands konkrete anlægsprojekter

  • Ny lagertank til spildevand på Vejle Renseanlæg og en ny pumpestation der sørger for at trække vand væk fra nogle af byens øvrige overløb og i stedet få vandet frem til renseanlægget
  • Fire ’spildevandsmotorveje’, der skaber direkte forbindelser til renseanlægget
  • Nye teknologier, der kan rense større mængder spildevand

Tre hurtige om Bedre Badevand

  • Formål: Bedre Badevand i Vejle Fjord
  • Byggeperiode: 2021-2024
  • Pris: 100 mio. kr.

BYGGEPERIODE

Foråret 2023 - 2024
PROJEKTLEDER
Billede af Klaus K. Jensen
Klaus K. Jensen
Ingeniør

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk