Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 70 23 60 61
Forsiden / Dit spildevand / Priser / Fif til en billigere regning

Fif til en billigere regning

Din regning for spildevand afhænger i høj grad af, hvor meget vand du bruger. Vil du have en billigere spildevandsregning, har vi samlet 10 fif til at spare på vandet.

  1. Ta’ kortere bade

  2. Luk for vandet, når du børster tænder

  3. Vedligehold dine vandhaner, så de ikke drypper

  4. Fyld opvaskemaskinen helt op – hver gang du starter den

  5. Brug en balje, når du renser gulerødder, kartofler og andre grøntsager - i stedet for at lade vandet løbe

  6. Drop karbadet og ta’ brusebade i stedet

  7. Brug ikke rindende vand, når du tør frostvarer op

  8. Skift din bruser til en sparebruser

  9. Drop at vande din græsplæne

  10. Tjek dit toilet - særligt hvis det løber

1: Ta' kortere bade

Mere end halvdelen af dit vandforbrug bruges på hygiejne og toiletskyl, så det er oplagt at reducere dit vandforbrug på badeværelset. Du kan starte med at tage tid på, hvor lang tid du bruger i badet. Måske du bliver overrasket over, hvor længe du står under bruseren?

 

2: Luk for vandet, når du børster tænder

Mere end halvdelen af dit vandforbrug bruges på hygiejne og toiletskyl, så det er oplagt at reducere dit vandforbrug på badeværelset. 

3: Vedligehold dine vandhaner, så de ikke drypper

Tjek jævnligt, om dine vandhaner og brusere drypper, så du ikke bruger unødvendigt vand. I nogle tilfælde kan du selv udskifte dem, hvis de ikke kan repareres.

 

4: Fyld opvaskemaskinen helt op – hver gang du starter den

Din opvaskemaskine bruger samme mængde vand, uanset hvor meget eller lidt du fylder i den, så brug al pladsen til glas, bestik og tallerkner.

5: Brug en balje, når du renser grøntsager

Brug en balje, når du renser gulerødder, kartofler og andre grøntsager - i stedet for at lade vandet løbe.

 

6: Drop karbadet og ta’ brusebade i stedet

Mere end halvdelen af dit vandforbrug bruges på hygiejne og toiletskyl, og derfor er det oplagt at reducere dit vandforbrug på badeværelset. 

7: Brug ikke rindende vand, når du tør frostvarer op

Læg i stedet kød, grøntsager og andre frosne madvarer til optøning i dit køleskab. Husk at pakke dem godt ind, så de ikke drypper på andre madvarer.

 

8: Skift din bruser til en sparebruser

Med en sparebruser kan du halvere dit vandforbrug ved bad. Mere end 50 % af dit samlede vandforbrug bruges på hygiejne og toiletskyl, så det er oplagt at reducere dit vandforbrug på badeværelset.

9: Drop at vande din græsplæne

Du bruger lynhurtigt mange liter vand, hvis du vander din græsplæne, og selvom den ser trist og vissen ud, så skal den nok komme sig igen. Kan du ikke udstå en gul plæne, kan du i stedet købe en regnvandsopsamler og bruge vandet derfra.

10: Tjek dit toilet - særligt hvis det løber

Er dit toilet af ældre dato, kan det være en god ide at udskifte det med et nyt vandbesparende, lavtskyllende toilet. Et gammelt toilet bruger op til 12 liter vnad pr. skyl, mens nye toiletter kun skyller med 3 eller 6 liter vand pr. gang.

Hvis dit toilet løber, kan det også hurtigt blive dyrt. Ifølge Energistyrelsen spilder et toilet, der løbet en smule, omkring 275 litter vand pr. døgn. Det svarer til 6.000 kr. om året.

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk