Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 70 23 60 61
Forsiden / Nyheder / 5. år i træk: Samme pris på spildevand
DATO
1. december 2021

5. år i træk: Samme pris på spildevand

40 kr. pr. m3 spildevand – så meget betalte Vejle Spildevands kunder i 2021 for at få renset vandet fra deres toiletter og afløb. Den gode nyhed er, at i 2022 forbliver prisen på 40 kr. Det sagde Vejle Spildevands bestyrelse ja til i sidste uge. Det er femte år i træk, at forsyningsselskabet er i stand til at fastholde prisen for de private kunder.

Når du trækker ud i toilettet, tænker du formentligt ikke over, hvad der sker med vandet bagefter, men måske skænker du en gang imellem prisen en tanke. Som privat kunde i Vejle Spildevand forbliver prisen for at få renset spildevandet den samme som i 2021 – det besluttede bestyrelsen, da budgettet for det kommende år var på dagsordenen i sidste uge.  

Bestyrelsesformand Niels Clemmensen udtrykker stor tilfredshed med den stabile pris for spildevandsrensning og glæder sig på kundernes vegne: ”Det er femte år i træk, at vi fastholder prisen på spildevand for vores 35.000 kunder, så de fortsat betaler 40 kr. pr. m3 vand. Jeg glæder mig på kundernes vegne over, at det endnu engang er lykkedes at holde priserne i ro, selvom vi har foretaget mange og store investeringer.”

Store investeringer i klimasikring og spildevandsrensning

Vejle Spildevand fastholder spildevandsprisen, selvom budgettet for 2022 indeholder store investeringer i klimaprojekter, kloakledninger, bassiner, renseanlæg og pumpestationer. Selskabet har budgetteret med, at hver gang kunderne betaler 100 kr., så går 60,26 kr. til investeringer, der forbedrer klimasikringen samt transporten og rensningen af spildevand.

Byggeboom smitter af på Vejle Spildevands budget

Investeringerne kommer bl.a. til at gå til byggemodninger. Der er fart på byggeriet, hvor mange kunder bygger nyt hus, og der udstykkes nye erhvervsgrunde i stor stil. Det kan ses på forsyningsselskabets budget, fordi selskabet har ansvaret for at etablere nye kloaksystemer i områderne.

Direktør Mikael Schultz fortæller, at selskabet bruger mere end 3 gange så meget som tidligere på nye parcelhus- og erhvervsgrunde: ”Tidligere har vi brugt 15 mio. kr. på byggemodninger om året, men i 2022 har vi afsat hele 50 mio. kr. i budgettet for at kunne følge med udviklingen.”

Vejle Spildevands investeringer i 2022 kommer bl.a. til at reducere antallet af overløb i den indre del af Vejle Fjord til et minimum.

Investeringer i storstilet badevandsprojekt

Investeringerne kommer også til at gå til projekt Bedre Badevand, som Vejle Spildevands bestyrelse sagde ja til i juni i år. Projektet bliver et af de største projekter, som selskabet har sat i verden, og det kommer til at reducere antallet af overløb til den indre del af Vejle Fjord til et minimum. Resultatet er bedre badevand til vejlenserne.     

Projektet består af en række delprojekter:

  • 1 ny lagertank til spildevand på 5000 m3 på Vejle renseanlæg, en ny pumpestation og en forøgelse af ledningssystemet fra havnen til renseanlægget.
  • Flere ’spildevandsmotorveje’, dvs. ekstra store kloakledninger, der kan transportere spildevandet direkte til renseanlægget uden risiko for overløb.
  • Nye teknologier, der kan rense større mængder spildevand på renseanlægget
  • Anlægsarbejdet gik i gang i sommers og varer frem til 1. halvår 2023
KONTAKTPERSON

SENESTE NYHEDER
Byggeri Af Lagertank På Vejle Renseanlæg

13. maj 2024

Rekordstore investeringer i kloakker og renseanlæg i 2023

Læs nyhed

1 Ny Teknologi Renser Større Mænger Spildevand Claus Christensen

02. maj 2024

Ny teknologi reducerer Vejles største overløb markant

Læs nyhed

Gravemaskine i gang med kloakforbedringer

16. april 2024

Kirkebakken i Børkop spærres for gennemkørsel fra uge 19

Læs nyhed

DJI 0310

21. marts 2024

Se byggeriet af lagertank med plads til 5 mio. liter vand

Læs nyhed

DATO
1. december 2021
KONTAKTPERSON

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk