Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 76 81 08 00
Forsiden / Nyheder / Vejle Spildevand udleder langt under det tilladte
DATO
30. juni 2020

Vejle Spildevand udleder langt under det tilladte

Vejle Spildevands renseanlæg på Toldbodvej i Vejle set fra oven. Foto: Ole Risbjerg.

Igår kritiserede professor i havbiologi overfor Danmarks Radio de danske renseanlæg for ikke at leve op til kravene for udledning af næringsstoffer til havet. Men Vejle Spildevand udleder langt under de tilladte mængder, og alle renseanlæg renser for både fosfor og kvælstof.

Når spildevandet fra Vejle Kommunes kloakker har været igennem alle renseprocesser på Vejle Spildevands renseanlæg, er mængden af fosfor reduceret til under 0, 5 milligram per liter. Det er langt under Miljøstyrelsens krav på 1,5 milligram fosfor per liter, men det er også langt under de krav, som kommunens tilsynsmyndighed stiller til Vejle Spildevands renseanlæg:

- Vi har valgt at rense grundigt for både kvælstof og fosfor. Det har vi gjort, fordi vi gerne vil være ambitiøse, når vi siger, at vi tager ansvar for at værne om vandmiljøet. Men vi gør det også, fordi det er billigere for os. Når vi udleder mindre, betaler vi mindre i miljøafgift, og derved passer vi bedre på kundernes penge, siger Mikael Schultz, der er direktør i Vejle Spildevand.

Vejle Spildevands udledningstilladelse ligger på maksimum 1,0 milligram fosfor per liter.

Alle anlæg renser for fosfor
I går kunne Danmarks radio fortælle, at 3 ud af 4 renseanlæg i Danmark er forældede og slet ikke renser spildevandet for de næringsstoffer, som det er nødvendigt. Ifølge DR skyldes det, at mange renseanlæg er små og forældede og ikke er bygget til at rense for fosfor og kvælstof.
Det er ikke tilfældet på nogle af Vejle Spildevands otte renseanlæg. På alle renseanlæg er spildevandet renset for både fosfor og kvælstof, inden det bliver udledt.

Udledning til søer
En del af gårsdagens debat om udledning af næringsstoffer drejede sig også om udledning af spildevand til søer. Vejle Spildevand udleder ikke spildevand til søer og har heller ikke overløb til søer. Det sidste overløbsbygværk til søer blev fjernet i 2018.

Læs Danmarks radios omtale af de danske renseanlægs udledning af næringsstoffer her.

KONTAKTPERSON

SENESTE NYHEDER
Gravemaskine i gang med kloakforbedringer

16. april 2024

Kirkebakken i Børkop spærres for gennemkørsel fra uge 19

Læs nyhed

DJI 0310

21. marts 2024

Se byggeriet af lagertank med plads til 5 mio. liter vand

Læs nyhed

Teknikhus Egtved

29. februar 2024

Lukning af Egtved renseanlæg: Teknikhus på plads

Læs nyhed

Bedre Badevand Låg På Tank 1

08. februar 2024

Låg på næsten 300 ton markerer en vigtig milepæl

Læs nyhed

DATO
30. juni 2020
KONTAKTPERSON

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk