Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 70 23 60 61
Forsiden / Nyheder / Vejle Spildevand certificeret som en god arbejdsplads
DATO
18. marts 2021

Vejle Spildevand certificeret som en god arbejdsplads

Vejle Spildevand er for første gang blevet certificeret som en god arbejdsplads af det internationalt anerkendte Great Place To Work®. Hele 98% af medarbejderne siger, at Vejle Spildevand er et godt sted at arbejde. Et resultat, som direktøren glæder sig over.  

98% af medarbejderne siger, at Vejle Spildevand er et godt sted at arbejde

I Vejle Spildevands virksomhedsplan handler et af strategiområderne om at være en attraktiv arbejdsplads, så der skabes de bedst mulige rammer for, at medarbejderne kan lave den bedst mulige opgaveløsning. Strategien lægger også vægt på at udvikle medarbejder- og lederkompetencer og understøtte personlig udvikling. Nu har forsyningsselskabet, der transporterer og renser spildevandet for borgere og virksomheder i Vejle Kommune, fået papir på, at strategien udføres i praksis. Great Place to Work® har nemlig certificeret Vejle Spildevand som en god arbejdsplads.

Direktør i Vejle Spildevand Mikael Schultz glæder sig over, at det er lykkedes at opnå certificeringen: ”Jeg ser det som et stort skulderklap til det arbejde, vi løbende laver for at skabe en god kultur på vores arbejdsplads. Jeg er især stolt over, at 98% af vores medarbejdere siger, at Vejle Spildevand er et godt sted at arbejde.”

Vejle Spildevands strategi for at være en attraktiv arbejdsplads

Attraktiv arbejdsplads

Vil vil skabe de bedst mulige rammer for at vi som medarbejdere kan lave den bedst mulige opgaveløsning

Vi vil sikre tværgående samarbejde i organisationen for at udnytte alle kompetencer.

Vi vil udvikle medarbejder- og lederkompetencer og understøtte personlig udvikling,

Vi vil, at vores fælles DNA skal være en del af vores identitet 

Kundeservicemedarbejder Winni Larsen oplever en stor grad af frihed i sit arbejde i Vejle Spildevand

Frihed i arbejdet

Blandt medarbejderne er der også stolthed over certificeringen. Kundeservicemedarbejder Winni Larsen fortæller, hvordan hun oplever Vejle Spildevand som arbejdsplads: ”Jeg oplever en stor grad af frihed i mit arbejde – fx til at planlægge mine opgaver, og jeg oplever, at mit arbejde bliver værdsat. Jeg oplever også, at hvis man har brug for hjælp, så er der altid en kollega eller leder klar til at hjælpe. Sidst, men ikke mindst så sætter jeg stor pris på vores gode og uformelle omgangstone.”

Gode relationer

Winni Larsen er også formand for Vejle Spildevands personaleforening, og hun peger på, at foreningen er med til at skabe gode relationer og fælles oplevelser blandt medarbejderne. Coronaen har desværre sat en stopper for sommerfester, biografture og andre fælles oplevelser, men hun glæder sig til, at coronaen forhåbentligt snart slipper sit tag, og foreningen igen skal være med til at skabe en god kultur på arbejdspladsen.

Arbejdspladser med tillid skaber bedre resultater

Great Place To Work® har i mere end 30 år undersøgt arbejdspladser over hele verden. Deres data viser, at arbejdspladser, hvor kulturen er præget af en høj grad af tillid, skaber gode resultater. Disse virksomheder får bedre regnskaber, mindre personaleomsætning og oplever en større kundetilfredshed end deres konkurrenter.

Certificeringen betyder, at Vejle Spildevand er blandt Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien 50-499 medarbejder

Tillid er den vigtigste ingrediens i at skabe en god arbejdsplads


For at opnå certificeringen skal virksomheden igennem et program, som består af to undersøgelser

  • En medarbejderundersøgelse
  • En kulturprofil

I medarbejderundersøgelsen skal medarbejderne svare på en række udsagn om virksomheden, og i kulturprofilen præsenteres virksomhedens kultur i ord og billeder. På den måde belyses arbejdspladsen fra flere vinkler. Certificeringen opnås kun, hvis en række kriterier og procentsatser bliver opfyldt. Et af de helt centrale elementer i undersøgelsen er tillid til ledelsen og tillid medarbejderne imellem.

Deltager i undersøgelsen for første gang

Det er første gang, at selskabet deltager i undersøgelsen. Derfor er direktør Mikael Schultz ekstra stolt over, at det er lykkedes at blive certificeret og komme i den kategori, hvor selskabet er blandt de bedste arbejdspladser i Danmark for virksomheder med 50-499 ansatte. Vejle Spildevand blev kåret som den 21. bedste arbejdsplads, og i løbet af de kommende år håber direktøren, at selskabet kan få en topplacering i kåringen.  

Se Vejle Spildevands kulturprofil

Kulturprofil Vejle Spildevand.pdf
Download
KONTAKTPERSON

SENESTE NYHEDER
Egtved Renseanlæg Udefra 1

24. juni 2024

Slut med at rense spildevand på Egtved Renseanlæg

Læs nyhed

Tysk delegation fik viden om energiproduktion hos Vejle Spildevand

18. juni 2024

Besøg fra Tyskland: Viden om energi på tværs af grænser

Læs nyhed

Bedre Badevand Logo

12. juni 2024

Ét spor spærret på Horsensvej i Vejle torsdag i 24 og i uge 25

Læs nyhed

Byggeri Af Lagertank På Vejle Renseanlæg

13. maj 2024

Rekordstore investeringer i kloakker og renseanlæg i 2023

Læs nyhed

DATO
18. marts 2021
KONTAKTPERSON

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk