Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 70 23 60 61
Forsiden / Nyheder / Vellykket Åbent Hus med flere børn end tidligere
DATO
26. august 2019

Vellykket Åbent Hus med flere børn end tidligere

Åbent Hus hos Vejle Spildevand blev et vellykket arrangement med dejligt sommervejr, rigtig god stemning og flere børn end tidligere. Direktøren er meget tilfreds med, at 300 besøgende tog forbi renseanlægget for at blive klogere på spildevand, klimaprojekter, FN’s verdensmål og deres egen kloak.

300 besøgende lagde vejen forbi Vejle Spildevand i lørdags, hvor selskabet slog dørene op til Åbent Hus for 7. gang. ”Vores Åbent Hus var igen et meget vellykket arrangement med dejligt sommervejr og ikke mindst en rigtig god stemning blandt vores besøgende,” fortæller direktør Mikael Schultz.
Han hæfter sig især ved, at 250 gæster var med på rundvisning på renseanlægget, hvor de fik set, hvordan spildevandet ser ud og lugter, når det kommer fra kloakken, og hvordan renseprocessen foregår.
Han fortæller også, at flere af gæsterne gav udtryk for, at de var overraskede over – dels hvor stort selve renseanlægget er – og dels hvor mange forskellige processer, spildevandet kommer igennem, inden det bliver ledt tilbage til naturen.

250 gæster var med på rundvisning i løbet af dagen.

Åbent Hus skaber forståelse

Otte rundvisere stod klar til at tage gæsterne med rundt på renseanlægget på Toldbodvej 20 i Vejle, og mange stillede spørgsmål om anlægget og processerne.
Efter rundvisningen gav mange besøgende udtryk for, at det nu gav meget mere mening, hvorfor man betaler for at komme af med sit spildevand, og den forståelse glæder direktøren sig over. ”Et Åbent Hus er med til at synliggøre vores arbejde og vigtigheden af det. De færreste tænker over, hvad der sker med vandet, når man vasker hænder eller skyller ud i toilettet. På den måde kan vores arbejde virke usynligt, men det er vigtigt for os, at kunderne ved, hvad vi laver, og hvorfor de betaler for rensning af spildevandet,” forklarer Mikael Schultz.

Anne Vibeke Kragelund forklarer, hvordan spildevandet bliver renset

Flere børn end tidligere

Direktøren glæder sig også over, at mange børn kom forbi dette års Åbent Hus. ”Det er vores klare fornemmelse, at der i år har været flere børn end tidligere. Især havde mange bedsteforældre havde taget børnebørnene i hånden for at se, hvad der sker på et renseanlæg,” fortæller Mikael Schultz.

I kø til gravemaskinen

Mange børn fik sig også en sjov tur i lokumsræset. Tidligere år har været lidt stille i starten, men i år satte børnene sig til rette og drønede rundt på banen lige fra arrangements start.
Det var ikke kun hoppeborgen og lokumsræset, der hittede. Også gravemaskinen tiltrak sig børnenes opmærksomhed. Her kunne de selv prøve at styre en gravemaskine, og den chancen benyttede mange sig af. Flere gange i løbet af dagen måtte børn og voksne stå i kø for at komme til at sidde i førerhuset og styre maskinens skovl.

Gravemaskine 1 DSC9637
Gravemaskine 2 DSC9624

FN’s verdensmål, klimaprojekter og hotdogs

Udover rundvisninger og de mange aktiviteter for børn bød dagen også på foredrag om FN’s verdensmål med tidligere politiker og direktør for Miljøstyrelsen Steen Gade, og der var mulighed for at blive klogere på byggemodninger og udvalgte klimaprojekter, fx i Østbyen i Vejle. Mange benyttede også muligheden for at få overblik over kloakken på deres egen grund, og enkelte havde brug for hjælp til deres regning. Som afslutningen på dagen nød de fleste en hotdog eller softice i solen, inden turen igen gik hjemad.

Steen Gade fortalte om FN's verdensmål

Mange afsluttede dagen med hotdog

KONTAKTPERSON

SENESTE NYHEDER
Tysk delegation fik viden om energiproduktion hos Vejle Spildevand

18. juni 2024

Besøg fra Tyskland: Viden om energi på tværs af grænser

Læs nyhed

Bedre Badevand Logo

12. juni 2024

Ét spor spærret på Horsensvej i Vejle torsdag i 24 og i uge 25

Læs nyhed

Byggeri Af Lagertank På Vejle Renseanlæg

13. maj 2024

Rekordstore investeringer i kloakker og renseanlæg i 2023

Læs nyhed

1 Ny Teknologi Renser Større Mænger Spildevand Claus Christensen

02. maj 2024

Ny teknologi reducerer Vejles største overløb markant

Læs nyhed

DATO
26. august 2019
KONTAKTPERSON

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk