Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 70 23 60 61
Forsiden / Nyheder / Vejle Spildevand trodser corona-krisen
DATO
14. april 2020

Vejle Spildevand trodser corona-krisen

Vejle Spildevand opretholder forsyningssikkerheden, anlægsprojekterne fortsætter planmæssigt og virksomheden forventer øget aktivitet i 2020.

Corona har lukket dele af Danmark ned, men hos Vejle Spildevand er situationen en anden. Selvom virksomheden har sendt størstedelen af sine administrative medarbejdere hjem, så opretholdes forsyningssikkerheden og anlægsarbejderne fortsætter.

- Der er flere grunde til, at krisen ikke rammer os så hårdt. Først og fremmest har vi kunnet opretholde driften ved at indrette arbejdet, så vi undgår smittespredning – alle driftsmedarbejdere møder derfor ind hver morgen. Derudover har ingeniørerne kunnet udføre meget af deres arbejde hjemmefra, hvor videokonferencer også er blevet et fast indslag, siger Mikael Schultz, direktør hos Vejle Spildevand.

Driftsmedarbejderne, som har til opgave at aflede og rense spildevandet, er organiseret i teams. De møder ind på fire isolerede geografiske områder for at gøre virksomheden mere modstandsdygtig overfor corona-virussen. Hvis én person bliver smittet, rammer det kun ét hold og ikke potentielt hele staben. Driftsmedarbejderne tager også de forholdsregler, som Statens Serum Institut anbefaler. Håndhygiejnen prioriteres højt, og medarbejderne værner sig mod spildevandet ved bl.a. at iføre sig overtrækstøj.

Stor efterspørgsel på byggemodninger
Én af årsagerne til, at Vejle Spildevand forventer øget aktivitet i 2020 er efterspørgslen på nye byggegrunde. De samlede udgifter til byggemodninger forventes at lande på 50 mio. kroner i 2020, en stigning på 100 procent i forhold til 2019. Det gælder projektering og tilslutning af kloakanlæg til såvel boliger som erhverv.

- Vi oplever, at der bliver solgt rigtigt mange byggegrunde i Vejle Kommune, dels fordi Vejle Kommune er et meget attraktivt område at bosætte sig i, dels fordi renten er lav. Det glæder mig. Derudover har regeringen fjernet anlægsloftet i 2020, hvilket betyder, at Vejle Kommune kan fremrykke anlægsprojekter, og det kommer til at drysse af på vores aktivitetsniveau, siger bestyrelsesformand Niels Clemmensen.

Foreløbig oplever Vejle Spildevand ikke problemer med at skaffe de nødvendige leverancer, som primært produceres i Danmark.

KONTAKTPERSON

SENESTE NYHEDER
Byggeri Af Lagertank På Vejle Renseanlæg

13. maj 2024

Rekordstore investeringer i kloakker og renseanlæg i 2023

Læs nyhed

1 Ny Teknologi Renser Større Mænger Spildevand Claus Christensen

02. maj 2024

Ny teknologi reducerer Vejles største overløb markant

Læs nyhed

Gravemaskine i gang med kloakforbedringer

16. april 2024

Kirkebakken i Børkop spærres for gennemkørsel fra uge 19

Læs nyhed

DJI 0310

21. marts 2024

Se byggeriet af lagertank med plads til 5 mio. liter vand

Læs nyhed

DATO
14. april 2020
KONTAKTPERSON

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk