Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 76 81 08 00
Forsiden / Nyheder / Vejle spildevand ansætter elever
DATO
26. maj 2020

Vejle spildevand ansætter elever

Her ses Vejle Spildevands første automatikteknikerlærling, Kristian Korsgaard Jürgensen foran servicevognen med én af sine læremestre, elektriker Jan Nielsen.

Nu er den første automatikteknikerlærling startet hos Vejle Spildevand. Selskabet arbejder på i løbet af året også at kunne ansætte en teknisk designelev.

Praktikpladserne hænger som bekendt ikke på træerne. Ifølge de seneste tal fra Styrelsen for IT og Læring mangler 8873 elever på landsplan i dag en praktikplads, i Vejle Kommune er der 122 elever på jagt. Men én praktikplads hang der dog på opslagstavlen på Kristian Korsgaard Jürgensens skole, Syddansk Erhvervsskole, og pladsen gik til ham.
Vejle Spildevand blev i 2019 godkendt som elevplads for automatikteknikere og har fra marts måned ansat Kristian Korsgaard Jürgensen, som derfor har begyndt sin oplæring under corona-restriktionerne. Samtidig arbejder Vejle Spildevand på at få en teknisk designerelev ind i selskabets Plan- og projekt-afdeling. Hvis det lykkes at oprette en plads, vil der starte en elev efter sommerferien 2020:

- Vi har arbejdet hårdt på at kunne tilbyde elevpladser, og vi er stolte af, at vi er blevet godkendt som arbejdsplads. Med ansættelsen af de to elever i 2020 forventer vi nu at kunne leve op til måltallet for praktik- og elevpladser i AUB-ordningen, siger bestyrelsesformand, Niels Clemmensen.

Afhjælper manglen på elevpladser
Ligesom de fleste andre arbejdspladser, der har erhvervsuddannede medarbejdere ansat, er Vejle Spildevand omfattet af AUB-ordningen. AUB (arbejdsgivernes uddannelsesbidrag) har til formål at skaffe flere praktikpladser og sætter et måltal for hvor mange elever, hver enkelt virksomhed skal ansætte.

- Vi har alle et ansvar for at uddanne fremtidens faglærte arbejdskraft, og det ansvar vil vi gerne tage i Vejle Spildevand, siger Anja Daugaard (LA), som er næstformand i Vejle Spildevands bestyrelse og formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Vejle Kommune.

Måltallet afhænger bl.a. af, hvor mange faglærte medarbejdere, der er ansat i virksomheden, samt hvor stor manglen på faglærte i de enkelte faggrupper vil være i fremtiden.

Bred oplæring trods corona
Kristian Korsgaard har startet sin praktiktid op, mens store dele af Danmark har været lukket ned, og mange har måttet klare arbejdsopgaverne fra hjemmekontoret. Men det har ikke været nogen hindring for hans oplæring. Forsyningssikkerheden hos Vejle Spildevand er nemlig blevet opretholdt i hele corona-perioden, selvom driftsmedarbejderne har arbejdet under særlige restriktioner. Spildevandsoperatørerne har været organiseret i teams for at undgå smittespredning, men Kristian har kunnet være i kontakt med de personer, der er centrale i hans oplæring:

- Vi er rigtig glade for at have fået Kristian Korsgaard med ombord. Vi har allerede haft stor gavn af hans lærevillighed, og vi er sikre på, at han vil kunne indgå i den daglige drift, når han har fået oparbejdet noget ballast. Som spildevandsselskab kan vi tilbyde ham en bred uddannelse indenfor sit fag. Han beskæftiger sig med meget forskelligt udstyr, og opgaverne er af både mekanisk og el-teknisk karakter, siger Claus Christensen, chef for produktionen hos Vejle Spildevand.

Kristian Korsgaard Jürgensen er foreløbig ansat på en et-årig kontrakt, som senere kan forlænges.

24-årige Kristian Korsgaard Jürgensen er godt i gang med at blive oplært i, hvordan man drifter en pumpestation og håndterer driftsfejl i styresystemet.

KONTAKTPERSON
Billede af Claus Christensen
Claus Christensen
Chef for Produktion

SENESTE NYHEDER
DJI 0310

21. marts 2024

Se byggeriet af lagertank med plads til 5 mio. liter vand

Læs nyhed

Teknikhus Egtved

29. februar 2024

Lukning af Egtved renseanlæg: Teknikhus på plads

Læs nyhed

Bedre Badevand Låg På Tank 1

08. februar 2024

Låg på næsten 300 ton markerer en vigtig milepæl

Læs nyhed

DJI 0017 Web

07. februar 2024

6 gange så meget vand som normalt blev renset

Læs nyhed

DATO
26. maj 2020
KONTAKTPERSON
Billede af Claus Christensen
Claus Christensen
Chef for Produktion

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk