Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 76 81 08 00
Forsiden / Nyheder / Locumskoncert på Vejles største toilet
DATO
31. oktober 2019

Locumskoncert på Vejles største toilet

Christian Hjelm spillede bl.a. sit hit Sjældne Syner

Koncert i en slamhal på et renseanlæg. Det lyder for de fleste ikke som to ting, der passer sammen, men det var netop, hvad der skete på Vejle renseanlæg i går aftes.

 

Her gav sangeren Christian Hjelm en forrygende koncert sammen med sit band som en del af Vejles alternative byvandring ’Locumskoncerter’. Locum er den latinske betegnelse for sted, og byvandringen tager udgangspunkt i byens skjulte perler. Det er fjerde gang, at Vejle Kommune sammen med en række kulturinstitutioner arrangerer denne musikalske byvandring.  

Porten til slamhallen 

Vise spildevandsanlæg på en anderledes måde

Det er første gang, at Vejle Spildevand lægger lokale til arrangementet – og måske endda første gang nogensinde, at en slamhal på et renseanlæg bruges til en koncert.  Direktør i Vejle Spildevand Mikael Schultz udtrykker begejstring over arrangementet: ”Koncerten var meget vellykket, og vi er glade for at kunne vise vores anlæg frem på en helt anderledes måde. Desuden vil vi også gerne vise, at vi gør meget ud af indpakningen på vores anlæg, så de er smukke at se på.”

Ingvar Cronhammaer har tegnet slamhallen

Ingvar Cronhammar har tegnet bygningen

Slamhallen er tegnet af kunstneren Ingvar Cronhammar, der også står bag Vejle Spildevands indgangsport og skulpturen med poplerne ud til Toldbodvej. I sin introduktion fortalte direktøren, at slamhallen blev skabt i en god cocktail af cigaretter, rødvin, arkitektonisk snilde og nervøse ingeniørtrækninger – krydret med Ingvars krav om meget skarpe detaljeløsninger.

6500 ton slam hvert år

Slamhallen bruges til at lagre organisk gødning, inden det køres ud på landbrugsjord. Hvert år sendes der hele 6500 ton slam fra hallen og ud til lokale landmænd. Helt lav praktisk foregår det på den måde, at porten åbner, lastbilen bakker ind, porten lukkes, beholderne i loftet åbnes og slammen ryger ned i lastbilen. Alt sammen foregår bag lukkede døre, så naboer ikke generes af lugten. Mange af gæsterne kiggede skeptisk op på beholderne, da direktøren fortalte om deres indhold og funktion.

Byvandringen foregik af to omgange, og med begge ture udsolgt kunne 300 gæster opleve Christian Hjelm på Vejle renseanlæg.

Slamhallen i dagslys


SENESTE NYHEDER
Gravemaskine i gang med kloakforbedringer

16. april 2024

Kirkebakken i Børkop spærres for gennemkørsel fra uge 19

Læs nyhed

DJI 0310

21. marts 2024

Se byggeriet af lagertank med plads til 5 mio. liter vand

Læs nyhed

Teknikhus Egtved

29. februar 2024

Lukning af Egtved renseanlæg: Teknikhus på plads

Læs nyhed

Bedre Badevand Låg På Tank 1

08. februar 2024

Låg på næsten 300 ton markerer en vigtig milepæl

Læs nyhed

DATO
31. oktober 2019

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk