Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 76 81 08 00
Forsiden / Nyheder / Klimaprojekt i Bredballe lukker 2. tunnel
DATO
20. januar 2020

Klimaprojekt i Bredballe lukker 2. tunnel

Kloakkerne i Bredballe skal moderniseres, og derfor spærres 2. tunnel og Kirkebakken. Men eleverne på Kirkebakkeskolen kommer til at kunne færdes trygt til skole. Der vil være færre biler, og Vejle Spildevand sætter hegn op langs elevernes skolevej.

Vejle Spildevand er i gang med en omfattende modernisering af kloaksystemet i Bredballe. Fra og med mandag den 3. februar går gravemaskinerne i gang ved 2. tunnel, som derfor spærres frem til den 4. marts for biler og busser. Kirkebakken vil være spærret for biler og busser frem til 4. april.
Fodgængere og cyklister kan fortsat passere gennem tunnelen til Kirkebakken i hele perioden, men på Kirkebakken skal de krydse vejen via et midlertidigt fodgængerfelt.

- Vi forstår godt de forældre, der bekymrer sig om deres børns færd i trafikken. Derfor er vi i tæt dialog med Kirkebakkeskolen om at sikre en tryg skolevej, og trafiksikkerheden på Kirkebakken vil løbende blive evalueret, siger projektleder hos Vejle Spildevand, Nick Sørensen.

Vejle Spildevand vil opsætte hegn langs den midlertidige skolevej på Kirkebakken, som skærmer fodgængere og cyklister mod arbejdsområdet. Derudover har alle skolebørn på Kirkebakkeskolen modtaget kort over de midlertidige ændringer på skolevejen.

I februar måned arbejder Vejle Spildevand ved 2. tunnel og Strandgårdsvej, og i marts måned vil arbejdet foregå på Kirkebakken på strækningen mellem Strandgårdsvej og Ulvedalen.

Transport i bil og med bus
Omkørsel kan ske via Hældagervej, hvor der også opsættes skilte om spærringen.
Der vil også ske ændringer i køreplanen for de busruter, som passerer via Kirkebakken.
Den nye busplan, som kommer til at gælde fra 3. februar og frem til maj, er at finde på Sydtrafiks hjemmeside www.sydtrafik.dk. Sydtrafik meddeler, at der derudover snarest muligt bliver sat skilte op på de stoppesteder, der ikke kan betjenes i perioden.

Modernisering af kloaksystemet
Den omfattende modernisering af kloakkerne i Bredballe sker for at sikre området mod klimaforandringer og for at værne om naturen. Vejle Spildevand adskiller kloakledningerne, så regnvand og spildevand løber i hver sin ledning. Spildevandet sendes til rensningsanlægget, hvor det renses, og regnvandet ledes til Vejle Fjord. På den måde mindskes risikoen for oversvømmelser på veje og på beboernes grunde. Samtidig sikrer separeringen af kloakkerne en bedre rensning af spildevandet, så regnvandet ikke længere belaster renseanlæggene, og den mindsker risikoen for, at spildevandet forurener vandløb, søer og hav ved kraftige regnskyl.

Kort over vejspærringerne
Klik her for at se hvilke vejspærringer, der vil være for bilister på Kirkebakken - samt den nye midlertidige rute på Kirkebakken til cyklister og fodgængere. 

3 Trafikplan Etape 6 Kort 1

Kirkebakken vil være lukket for biler og busser fra 3. februar til og med 4. april. Fodgængere og cyklister kan passere via den grønne rute markeret her.

KONTAKTPERSON
Billede af Simon Birch
Simon Birch
Ingeniør

SENESTE NYHEDER
Bedre Badevand Låg På Tank 1

08. februar 2024

Låg på næsten 300 ton markerer en vigtig milepæl

Læs nyhed

DJI 0017 Web

07. februar 2024

6 gange så meget vand som normalt blev renset

Læs nyhed

DSC1668

01. februar 2024

Vanddetektiv på jagt efter uønsket vand

Læs nyhed

Rundvisning På Vejle Renseanlæg

17. januar 2024

1231 besøg på renseanlæg i 2023

Læs nyhed

DATO
20. januar 2020
KONTAKTPERSON
Billede af Simon Birch
Simon Birch
Ingeniør

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk