Forsiden / Nyheder / Forsyningssikkerhed trods corona-epidemi
DATO
23. marts 2020

Forsyningssikkerhed trods corona-epidemi

Hovedparten af den offentlige sektor har flyttet kontoret hjem i privaten. Men sundhedsvæsenet og politiet er ikke de eneste, der trækker i arbejdsuniformen. Driften hos Vejle Spildevand møder også fortsat ind på arbejdspladsen om morgenen, dog under helt særlige forhold for at undgå corona-smitte.

Det kan godt være, at du må vente med at få lokkerne klippet hos frisøren, og at dit affald må hobe sig op på din matrikel, indtil genbrugspladsen åbner. Men toiletbesøgene kan du stadig tage, og vandet i din håndvask kan du stadig komme af med. Da Mette Frederiksen i sidste uge sendte alle offentligt ansatte uden kritiske funktioner hjem, var det ikke kun ansatte i sundhedssektoren, ældresektoren og hos politiet, der blev tilbage på arbejdspladsen. Forsyningssikkerheden opretholdes også, og hos Vejle Spildevand betyder det, at spildevandsoperatørerne stadig arbejder for at sikre, at dit spildevand bliver afledt og renset, som det plejer.

- Svigt i spildevandsafledningen kan have store konsekvenser for sundheden og miljøet i samfundet. Uden vores driftsmedarbejdere ville borgerne ikke kunne trække ud i toilettet, hvis en pumpe gik i stå. Vi ville kunne se tilstopninger af kloakken rundt omkring, og urenset spildevand ville blev ledt direkte ud i åen eller grøften, siger Mikael Schultz, direktør hos Vejle Spildevand.

Vejle Spildevands driftsmedarbejdere på renseanlæggene og ledningsnettet er herudover som altid stand by til ekstreme nedbørssituationer, der kræver handling for at vandet holdes i balance.

Tager forbehold for corona-smitte
Den normalt drift opretholdes, men Vejle Spildevand har taget de nødvendige forholdsregler ved at organisere spildevandsoperatørerne i fire teams. Hvor medarbejderne under normale omstændigheder møder ind ét centralt sted og derfra kører ud, hvor der er brug for hjælp, møder de nu ind på fire isolerede geografiske områder: Vejle, Give, Haraldskær og Brejning renseanlæg.

- Denne ordning gør, at vi som virksomhed er mere modstandsdygtige overfor coronavirussen. Hvis én person bliver smittet, så rammer det kun ét hold og ikke potentielt hele staben. De eneste arbejdsopgaver, som på nuværende tidspunkt må udskydes til mere sikre tider, er renoveringsopgaverne. Vi vil ikke sætte nogle arbejdsopgaver i gang, som vi ikke har mandskab til at fuldføre, siger Claus Christensen.

Værner sig mod spildevandet
Driftsmedarbejderne i et spildevandsselskab lever altid i frontlinjen til hele byens sygdom, men smitterisikoen fra spildevand vurderes til at være meget lav. Medarbejderne er for eksempel i særlig tæt kontakt med spildevand i forbindelse med rensninger af pumper, eller når der tages spildevandsprøver. Og her tager medarbejderne de forholdsregler, som Statens Serum Institut anbefaler. Håndhygiejnen bliver prioriteret højt og medarbejderne bærer handsker, maske, briller og overtrækskittel.

 

KONTAKTPERSON
Billede af Claus Christensen
Claus Christensen
Chef for Produktion

SENESTE NYHEDER
Gravemaskine i gang med kloakforbedringer

16. april 2024

Kirkebakken i Børkop spærres for gennemkørsel fra uge 19

Læs nyhed

DJI 0310

21. marts 2024

Se byggeriet af lagertank med plads til 5 mio. liter vand

Læs nyhed

Teknikhus Egtved

29. februar 2024

Lukning af Egtved renseanlæg: Teknikhus på plads

Læs nyhed

Bedre Badevand Låg På Tank 1

08. februar 2024

Låg på næsten 300 ton markerer en vigtig milepæl

Læs nyhed

DATO
23. marts 2020
KONTAKTPERSON
Billede af Claus Christensen
Claus Christensen
Chef for Produktion

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk