Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 76 81 08 00
Forsiden / Nyheder / Forklaring af vores egenkapital: Ingen kontanter samler støv på bunden af vores slamtank
DATO
3. januar 2022

Forklaring af vores egenkapital: Ingen kontanter samler støv på bunden af vores slamtank

I Vejle Amts Folkeblad kunne vi i går (2/1) læse, at Vejle Spildevand er på listen over de største pengetanke i Vejle i selskab med blandt andre Kirk Kapital og Eskildsen-familien fra Give. Du kan læse hele klummen her https://vafo.dk/artikel/der-m%C3%A5-v%C3%A6re-penge-i-skidtet, og vi vil gerne uddybe de forhold, der præsenteres i klummen:  

Ingen kontanter samler støv på bunden af vores slamtank på Toldbodvej 20 i Vejle, hvor vores største renseanlæg ligger

Værdier i renseanlæg, kloakrør og pumpestationer

Det er korrekt, at vores egenkapital er på 3,4 milliarder kr. - men lad os med det samme slå fast, at vi ikke har kontanter opbevaret på bunden af vores slamtank på Toldbodvej 20 i Vejle, hvor vi har vores største renseanlæg og administration. Man kan måske nærmere sige, at vi har gravet egenkapitalen ned i jorden, hvor den hver dag året rundt gør gavn for miljøet og sundheden.

Egenkapitalen er et udtryk for de værdier, der er i selskabet – det vil sige, at vi har renseanlæg, kloakrør, pumpestationer og andre anlæg til en værdi af 3,4 milliarder. Vi har fx syv renseanlæg, 400 pumpestationer og 2000 km kloakrør, og en stor del af disse anlæg ligger under jorden. Vi kan derfor ikke blot realisere disse til kontanter, så hver vejlensere kunne få et beløb i hånden.

Anlæg sikrer kritisk infrastruktur

Anlæggene er med til at sørge for, at vi kan transportere, rense og udvinde ressourcer af det spildevand, du som kunde sender til os. Vi er med andre ord med til at sikre en del af den kritiske infrastruktur af vandkredsløbet i Vejle Kommune.

I 2010 besluttede Folketinget, at kloakafdelingerne skulle skilles ud som selvstændige selskaber fra kommunerne, men vi er ikke et traditionelt aktieselskab som fx Kirk Kapital: Vi må nemlig ikke tjene penge – vi skal balancere vores indtægter og udgifter hver år.  

Har du fået lyst til at se vores slamtank eller blive klogere på, hvordan vi renser spildevandet, kan du fx se Økolariets udstilling om spildevandet eller besøge os, når vi har vores Åbent Hus-arrangement.

Godt nytår.

Med venlig hilsen
Vejle Spildevand

Til vores Åbent Hus kan du opleve, hvordan vi renser spildevandet.

KONTAKTPERSON

SENESTE NYHEDER
Bedre Badevand Låg På Tank 1

08. februar 2024

Låg på næsten 300 ton markerer en vigtig milepæl

Læs nyhed

DJI 0017 Web

07. februar 2024

6 gange så meget vand som normalt blev renset

Læs nyhed

DSC1668

01. februar 2024

Vanddetektiv på jagt efter uønsket vand

Læs nyhed

Rundvisning På Vejle Renseanlæg

17. januar 2024

1231 besøg på renseanlæg i 2023

Læs nyhed

DATO
3. januar 2022
KONTAKTPERSON

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk