Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, så ring på vagttelefon +45 76 81 08 00
Forsiden / Nyheder / En rekreativ perle og et kloakteknisk anlæg i ét
DATO
9. juni 2021

En rekreativ perle og et kloakteknisk anlæg i ét

Vejle Spildevand og Vejle Kommune indviede Tommy Troelsens Park d. 8. juni. Parken ligger ved Horsensvej i hjertet af Vejle.

Vejle Spildevands bestyrelsesformand Niels Clemmensen sagde i sin tale, at det er et perfekt eksempel på, hvordan vi i fællesskab kan tilføje merværdi til et klimaprojekt. Området er gået fra at være en almindelig fodboldbane til et sprudlende udendørs aktivitetscentrum, der også forebygger oversvømmelser som en parkeringsplads for vandet. En rekreativ perle og et kloakteknisk anlæg i ét – det er win win.

Boldbanen er en del af vores omfattende klimaprojekt i Østbyen, hvor vi arbejder på at løse problemerne med oversvømmelser ved Rødkildevej og Østby-parken. Vores opgave var bl.a. at finde vandparkeringspladser, så vi kan styre vandet og undgå oversvømmelser.

Boldbanen er en af disse vandparkeringspladser – og faktisk er der tre bassiner på boldbanen. Under området har vi etableret nye store rør, der fører vandet fra hele oplandet ned til fjorden. Når disse rør ikke længere kan følge med, vil vandet strømme ud først i det asfalterede bassin (multibanen) og derefter i de to øvrige (pulsbanen og græsbanen). Vandet vil forsvinde tilbage i rørene, når der igen er plads.

Vejle Kommune fik en masse forslag til, hvad parken skulle hedde, og et navn gik igen mange gange, nemlig Tommy Troelsen. Hans familie deltog i indvielsen og var meget glade og stolte.

Parken kan bruges til en lang række rekreative formål


SENESTE NYHEDER
Bedre Badevand Låg På Tank 1

08. februar 2024

Låg på næsten 300 ton markerer en vigtig milepæl

Læs nyhed

DJI 0017 Web

07. februar 2024

6 gange så meget vand som normalt blev renset

Læs nyhed

DSC1668

01. februar 2024

Vanddetektiv på jagt efter uønsket vand

Læs nyhed

Rundvisning På Vejle Renseanlæg

17. januar 2024

1231 besøg på renseanlæg i 2023

Læs nyhed

DATO
9. juni 2021

This is not for humans ceo@vejlespildevand.dk