Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, ring på vagttelefon +45 70 23 60 61
Forsiden / Nyheder / En rekreativ perle og et kloakteknisk anlæg i ét
DATO
9. juni 2021

En rekreativ perle og et kloakteknisk anlæg i ét

Vejle Spildevand og Vejle Kommune indviede Tommy Troelsens Park d. 8. juni. Parken ligger ved Horsensvej i hjertet af Vejle.

Vejle Spildevands bestyrelsesformand Niels Clemmensen sagde i sin tale, at det er et perfekt eksempel på, hvordan vi i fællesskab kan tilføje merværdi til et klimaprojekt. Området er gået fra at være en almindelig fodboldbane til et sprudlende udendørs aktivitetscentrum, der også forebygger oversvømmelser som en parkeringsplads for vandet. En rekreativ perle og et kloakteknisk anlæg i ét – det er win win.

Boldbanen er en del af vores omfattende klimaprojekt i Østbyen, hvor vi arbejder på at løse problemerne med oversvømmelser ved Rødkildevej og Østby-parken. Vores opgave var bl.a. at finde vandparkeringspladser, så vi kan styre vandet og undgå oversvømmelser.

Boldbanen er en af disse vandparkeringspladser – og faktisk er der tre bassiner på boldbanen. Under området har vi etableret nye store rør, der fører vandet fra hele oplandet ned til fjorden. Når disse rør ikke længere kan følge med, vil vandet strømme ud først i det asfalterede bassin (multibanen) og derefter i de to øvrige (pulsbanen og græsbanen). Vandet vil forsvinde tilbage i rørene, når der igen er plads.

Vejle Kommune fik en masse forslag til, hvad parken skulle hedde, og et navn gik igen mange gange, nemlig Tommy Troelsen. Hans familie deltog i indvielsen og var meget glade og stolte.

Parken kan bruges til en lang række rekreative formål


SENESTE NYHEDER
Benjamin Refsgaard viser rundt ved Abelones Plads i Vejle

24. maj 2022

Tyske gæster så på klimaløsninger i Vejle

Læs nyhed

Låg På Spildevandstank

12. maj 2022

Låg på spildevandstank reducerer udledning af drivhusgasser og lugtgener

Læs nyhed

1

11. maj 2022

104 m ’spildevandsmotorvej’ boret ned under jernbanen

Læs nyhed

DSC 1164

04. april 2022

Vejle Spildevand fuldender overvågning af overløb

Læs nyhed

DATO
9. juni 2021