Kontoret er lukket. Har du et akut kloakproblem, ring på vagttelefon +45 76 81 08 00
Forsiden / Projekter / Oversigtskort - aktuelle projekter / Smidstrup - nedlæggelse af renseanlæg og ombygning til pumpestation

Smidstrup - nedlæggelse af renseanlæg og ombygning til pumpestation

Fakta
Opdateringer 0

BYGGEPERIODE

2018 - 2020

Som led i Vejle Spildevands strategi for renseanlæg, hvor små og nedslidte renseanlæg nedlægges og spildevandet transporteres til større og mere effektive anlæg, gennemføres nedlæggelse af Smidstrup renseanlæg.

Når Smidstrup renseanlæg nedlægges i juni 2020, vil afløbet fra renseanlægget til recipienten Gammelby Mølleå blive nedlagt.

Fra sommer 2019 er der nedgravet 2 x 8 km 140 mm kloakledninger fra Smidstrup renseanlæg til Godthåbsvej i Vinding, hvori spildevand fra Smidstrup pumpes til eksisterende kloaksystem, og herfra ledes til Vejle Renseanlæg.

Ledningstrace fra Smidstrup til Vinding

På Smidstrup renseanlæg er der etableret en ny pumpestation, der trykker spildevandet fra Smidstrup til Vejle. Pumpestationen er forsynet med i alt 4 pumper, hvorfor der er en høj driftssikkerhed.

En eksisterende tank vil blive bevaret til opsamling af blandet spildevand under regn som nor det bliver tørvejr kan pumpes til Vinding.

Den resterende del af renseanlægget vil blive nedbrudt og fjernet.

Projektet forventes afsluttet i efteråret 2020.

Ny pumpestation på Smidstrup gl. renseanlæg

BYGGEPERIODE

2018 - 2020
PROJEKTLEDER
Leif Mygind Madsen
Ingeniør
76 41 37 42

Ved at bruge denne side accepterer du, at vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Se mere om vores cookie- og persondatapolitik.

Ok